Om föreningen
Föreningen bildades formellt den 23 oktober 2005 under namnet Härnösands Tangoklubb. Under 2006 bytte föreningen namn till Tango Nuestro Härnösand. Medlemmar och andra ges möjlighet att dansa argentinsk tango och vi har tillgång till en mycket fin danslokal, aquí, designad och byggd för tangodans. aquí har av gästande tangoinstruktörer beskrivits som det vackraste tangopalatset i norra Europa. All verksamhet i föreningen bygger på ideellt arbete från medlemmar som år 2020 är 62 till antalet.

Förutom dans varje vecka hela året brukar vi arrangera festivaler under flera dagar och kortare helgkurser. För dessa aktiviteter engagerar vi skickliga tangopedagoger, inhemska såväl som utländska. Festivalerna lockar också långväga deltagare. Allt detta ger oss utveckling och inspiration.

Festivalito aquí 2018
Festivalito aquí 2018

Varje år startar en ny grundkurs i regel på hösten. Välkommen att anmäla dig med danspartner eller enskilt. Du kan förstås också bara titta in på aquí när vi finns där för att se vad vi har för oss. Ta en kopp te eller kaffe och lyssna till den härliga musiken!

År 2020 är dock speciellt då vi p.g.a. pandemin inte har några kurser eller milongor. Festivalen och helgkursen blev också inställd i år. I stället har vi varje söndag tangoträning som bygger på enskilda övningar endast för medlemmar och högst 16 deltagare.
Adress: aquí, Artillerigatan 3

Tango Nuestro Härnösand
Swishnummer: 123 534 28 52
Bankgiro: 793-4888